MÒDUL TIC


Dimarts, 12 de març de 2013

Un bon mòdul, ple de sorpreses! I és que ha estat un aprenentatge molt intens i molt complet. Aquest mòdul m'ha donat l'oportunitat de conèixer eines que desconeixia completament. El tutor ha fet una molt bona feina de selecció i ha estat molt pràctic, però ens ha ensenyat tantes coses que ha estat difícil, per mi, poder aprofundir en el seu ús. Això sí, ens ha donat molt de recursos per a poc a poc poder-los anar introduint a l'aula; encara que no ho he fet de moment amb els alumnes, sí que n'he posat alguns en marxa amb l'equip directiu i amb la comissió de convivència. El linoit, per anar compartint idees i tasques, i el google drive per elaborar documents conjuntament sense la necessitat d'estar reunits constantment.
Per altra banda, també he aprofitat per reunir-me amb el coordinador TIC i començar a fer l'esborrany del pla TIC, ja que no en tenim i segurament el començarem a elaborar el curs que ve.
Les noves tecnologies són una gran motivació per l'alumnat i els docents no ens podem quedar enrere en el seu ús. Una bona formació és essencial, però també és veritat que moltes vegades no les fem servir perquè ens fan por o respecte (i si els alumnes en saben més que nosaltres??). Una vegada coneixem el que tenim al nostre abast, es tracta d'anar fent proves i dur a terme un autoaprenentatge continu. No es tracta de només utilitzar les noves tecnologies per anar a fer classe, però sí d'anar integrant-ne alguna; la novetat sempre és atractiva.
El curs passat vam fer un curs de moodle al centre entre iguals, és a dir, un professor del centre en va ésser el coordinador i diferents professors que tenien experiència amb el moodle van fer d'ensenyants. També vam convidar a un professor d'un altre centre que va compartir amb nosaltres el que fan allà. Va ser tot un èxit i el claustre s'hi va engrescar molt i considero que va motivar a molts d'ells a posar moltes coses que havien après a la pràctica.
La idea és continuar fent aquest tipus de cursos entre iguals per compartir les bones pràctiques entre els docents, i qui sap, potser jo els podré mostrar tot el que he après durant aquest mòdul.
L'únic problema que sempre veig és la inestabilitat del funcionament de la xarxa i dels equips del centre. Diàriament sento professors que es queixen perquè no han pogut fer la classe que tenien preparada o bé perquè no hi havia connexió a internet o bé perquè l'ordinador no trobava el servidor... i el coordinador TIC es torna loco i de tantes feines que té a la vegada no sap per on començar. Penso que l'administració hauria de posar solució a això, hauria de crear una figura que es dediqués única i exclusivament a solucionar aquests problemes, a reparar equips que s'han espatllat, és a dir, un tècnic que dugués el manteniment informàtic del centre i que no fos el coordinador TIC, que també imparteix classes, duu el manteniment de la pàgina web del centre, del moodle, etc. Suposo que és una utopia, però crec que és ben necessari. Pot ser podrien començar per la figura d'informàtic de zona i que aquest fos compartit per un parell de centres.

No puc acabar aquesta entrada sense mencionar al tutor, la seva
 claretat en explicar les coses, la paciència, l'amabilitat i la rapidesa en contestar dubtes. En Tomeu pareixia que estava pendent de jo les 24 hores; no li havia enviat un missatge que ja l'havia contestat!!!! Tomeu, mil gràcies per tot!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada